یکیاز دلایل کف کردن روغن موتور مخلوط آب با روغن موتور میباشد که دراین باره ورود آب به صورت معمول از روش رادیاتور و در نقاطی که رابطه قربت با موتور داراست مانند واشر سرسیلندر و سایر اجزای موتور شکل می گیرد.
اما گاهی ممکن میباشد در تاثیر شستوشوی موتور از روش روزنه ورودی روغن موتور پاره ای آب وارد روغن گردیده و با آغاز به فعالیت موتور تبخیر خواهد شد و روی کف درب تولید کف کند. در اینگونه مواقعی بایستی درب روغن موتور را تمیز نمایید و بگذارید موتور مدتی فعالیت نماید. درحالتی که که دیگر کف مشاهده نکردید ایراد برطرف گردیدهاست و در غیر این شکل بایستی به طبعً موتور را گشوده نمائید و با نظارت واشر سرسیلندر و یا این که دیگر اجزای مربوط به آب بهدنبال انگیزه وقوع این قضیه باشید.
درصورتیکه که کف روغن موتور به رنگ پرنور و یا این که زردرنگ باشد ممکن میباشد فیض هوادهی مخزن روغن موتور باشد. وزنههای تعادل رغبتلنگ چرخان نقش یک ادغامکن را داراهستند که هوا و روغن را با سرعت بالا مخلوط مینماید. همینطور در صورتیکه که روغن موتور حاوی مقدار متعددی مواد شستشو باشد مقدار کف آن نیز بسیار زیاد میباشد.
آلودگی سیال با گریس، اضافه کردن ماده کف زدا بیشتراز اندازه معمول، نشتی واشر سرسیلندر، آلودگی متقابل سیال با مواد سرازیر کننده نامناسب، ایرادات مکانیکی که سبب ساز تهویه بیشتراز حد مایحتاج میگردد، تخلیه شدن کف زدا به جهت به کارگیری از سیستم غربال بسیار ریز و فناوری جداسازی الکترواستاتیک و در غایت آلودگی مواد جامد از سایر دلایل کف کردن روغن موتور میباشند.