این ترمزها که به اختصار EPB یا این که E-Brake نیز نامیده میشود درپی بالا بردن چگونگی و قابلیت و امکانهای ترمز دستی خلاقیت شد.
این نوع ترمز که به طور دکمهای و پدالی تعبیه می شود براساس نوع عملکردشان به دو گروه جداازهم تقسیم می گردد. دکمه ترمز دستی برقی معمولا کنار اهرم دنده تعبیه میگردد ولی گاهی نیز ذیل دستور قراردارد. در نوع پدالی عموما ۲۰سانتیمتر از پدال ترمز پایی مسافت داراست.
کارایی سیستم ترمز دستی الکترونیکی و گونه های آن
دراین نوع سیستم ترمز نیز از لنتها یا این که کشککها برای سرگرم کردن چرخهای عقب و متوقف کردن آنان به کارگیری می شود. خلال اینکه این نوع سیستمها نیز معمولا فقط روی چرخهای عقب کارگذاشته میشود و هنگام فعالیتش چرخهای جلو حاذق به تکان و چرخهای عقب قفل میباشند. ولی طرز فعال سازی این لنتها در دو نوع سیستم ترمز دستی الکترونیکی از روش نیروی برق شکل می گیرد، هرچند نوع این راهاندازی گوناگون میباشد. با پژوهش دو نوع سیستم ترمز دستی الکترونیکی به طریقهای متعدد همت آن ها می پردازیم:
– ترمز دستی الکترونیکی کابلی
این نوع که سبک معمولیخیس و نخستین ترمزهای دستی الکترونیکی میباشد ساختاری مشابه به ترمزهای دستی مکانیکی دارااست و با دکمه فعال سازی ترمز دستی با دو سیم به لنتهای روی چرخها متصل میشود. البته میان خط مش، موتوری الکتریکی جای دارد که کار کشیدگی و تهیه و تنظیم کارایی لنتها را به وسیله سیمها اجرا میدهد. این موتور که با جنبش دادن دکمه ترمز دستی فعال میگردد عمل راننده را در فعال کردن سیستم ترمز دستی ایفا میدهد البته با تمرکز و دقت بیشتر. بدین ترتیب سیستم ترمز دستی کابلی از دو نصیب مکانیکی و الکترونیکی تشکیل میشود. این نوع ترمز دستی کم کم ولی گاهی به صورت پدالی نیز پیاده سازی میگردد. در واقع صرفا این نوع از ترمز دستی الکترونیکی میباشد که هیبت پدالی داراست.