گژن پین یک میله به طور استوانه از مال فولاد است، قسمت خارجی گژن پین نرم و قسمت داخلی آن مشقت بار هست و علت آن که قسمت داخلی آن سخت و محکم قرار داده میگردد، این می باشد که در عوض ضربههای نتایج از احتراق مقاوم باشد، گاهی اوقات برای افزایش میزان مقاومت گژن پین آن را آبکاری میکنند و صیقل می دهند.
نقش گژن پین در خودرو
باطن سیلندر موتور خودرو یک پیستون وجود دارد که با دریافت انرژی حاصل از احتراق به سمت زیر حرکت میکند، همان گونه که در نصیب شاتون هم اشاره کردیم.
این جنبش رفت و برگشتی باید توسط میل لنگ به تکان چرخشی تبدیل شود که واسطه این دو قطعه شاتون میباشد، شاتون در قسمت اتصال به تمایل لنگ توسط کفه پایینی آن وصل می شود و به امداد دوتا یاتاقانی که در دایره پایین شاتون قرار میگیرد،.
جاری کاری میگردد و ما یحتاج می باشد که همین اتصال برای قسمت بالایی شاتون هم انجام شود، قسمت بالایی شاتون یک یه خرده باریکتر و ظریفتر از بخش پایینی میباشد.
بدین ترتیب به دلیل ابعاد کوچکتر شاتون در این نصیب به کارگیری از اتصال و یاتاقان مشابه بخش پایینی شاتون قابلیت و امکان پذیر نیست.
شاتون در نصیب بالای خود یک حفره دارد که دقیقاً مشابه بخش تحت می باشد با این تفاوت که قسمت زیر شاتون را میتوان به صورت دو نیم کره جدا از هم تبدیل کرد، ولی چون نصیب بالای شاتون به صورت یک پارچه و غیروابسته نشدنی هست نمیتوان این فعالیت را برای قسمت بالا هم انجام داد.
شاتون از قسمت اواسط پیستون بالا میاید که این قسمت وسط پیستون محل عبور کردن انگشتی یا همان گژن پین می باشد، در واقع گژن پین از این حفره پیستون عبور میکند و با عبور از حفره بالای راز شاتون از طرف دیگر پیستون خارج میشود و به این صورت این دو قطعه به هم متصل میگردند،.
دراین بخش چون فشار و سرعت حرکت بسیار بالا هست باید جاری کاریهای لازم به خوبی صورت بگیرد، جهت این هم دستور از یک بوش محیط گژن پین استفاده میشود تا گژن پین باطن آن قرار بگیرد.